zondag 28 januari 2018
                                             Welkom

15 maart 2018 

Inmiddels zijn er nog  teefje Maaike


                    Maaike

Een heel lief pupje die speels is en goed gesocialiseerdEn reutje Micky
Net zoals Maaike is Micky vrolijk een echte mensen pup en natuurlijk ook goed gesocialiseerd.

Belangstelling?

0594 641983


Hieronder vindt U een verslag van het nest, leuk om te lezen.

Op 20 januari  is Sukke th. moeder geworden van 11 pups.
Dat is een heel groot nest, alle pups werden vlot geboren en waren niet heel erg verschillend van formaat gelukkig. zou onze moeder het voor elkaar krijgen al haar hondjes groot te krijgen. 
We gaan ervoor, mama kan op alle hulp rekenen.


De eerste 6 zijn vlot achter elkaar geboren, maar het is wel duidelijk dat er nog meer kindertjes komen.'sochtends om 7 uur werd de eerste spruit geboren en's middags om twee uur was alles aan de kant, hierboven ziet U 9 pupjes, op dat moment lagen de twee die er nog bij horen onder de voorpootjes van mama, ik wilde het stel niet storen, de eerste 9 lagen zo mooi naast elkaar en daar moet je als amateurfotograaf gebruik van maken.

Inmiddels is het 31 januari, alle 11 baby's maken het goed, ze liggen lekker onder twee warmtelampen zodat ze niet steeds op een hoop gaan liggen. Het nadeel daarvan is dat de pups die aan de buitenkant liggen eigenlijk nooit bij de tepels (8) kunnen komen. Nu wel, want er blijft een beetje ruimte tussen de kleintjes, zodat iedereen aan de beurt kan komen om te drinken. 

Al met al een spannend gebeuren, 
rust, reinheid en regelmaat en de monitor 's nachts aan zodat ik het nest op bed goed in de gaten kan houden.

Er zijn 6 reutjes en 5 teefjes, vanaf nu krijgt U regelmatig nieuws, de pups worden straks 1 voor 1 gefotografeerd, zodat we allemaal weten met wie we te maken krijgen als we de plaatjes bekijken.

1 februari 2018Hierboven als eerste de 6 jongetjes 12 dagen oud.

2 februari 2018En hier zijn de teefjes

Inmiddels zijn de dames en heren in miniatuurformaat samen met moeder alweer naar een grotere mand verhuisd.Hierboven

het volledige nest 13 dagen oud.

Inmiddels zijn de pups 18 dagen oud en wordt het tijd om de  peuters apart aan u voor te stellen
Eerst de reutjes.


Onze peuters kunnen nog niet zo goed lopen , maar verder is alles zoals oogjes , die open zijn al aanwezig.lekker nog op de verwarmde onderlegger.

Zoals U al kan zien, de roze neusjes waar alle pups mee geboren worden kleurt al zwart in.De kinders liggen allemaal nog lekker, dat wordt over een paar dagen wel anders.
Dit pupje deed net een poging om al op te staan.
En ja de voorkant is al bijna op hoogte.

Alle pups zijn kerngezond en moeder heeft tot nu toe gelukkig meer dan genoeg melk voor de kleintjes.

Wat gaat er allemaal mee als U besluit een pupje op te halen.

klikhier

9 februari 2018

Vandaag de kleine dames.

Vandaag zijn de dames 19 dagen oud, een dag na de jongens gefotografeerd.

Dat was niet zo eenvoudig want zoals gister al bij de reutjes vermeld, onze jongelingen groeien als kool, dus.....de dames wilden weleens een stapje maken, maar..........dat fotografeert niet zo leuk, daar hadden ze geen boodschap aan.

Het is gelukt, veel kijkplezier.


"help ik moet weer even op mijn buikje liggen, terwijl ik net  mijn beentjes had uitgevonden.Een klein tijger sluipgangetje
 mag wel.    
Vind U dat nu niet leuk?....24 uur na de reutjes al zo.n grote verandering.
wacht maar af hoe snel dat nu allemaal gaat.Ïk ben braaf, kunnen de kijkers mij goed zien, dat is toch leuk"" Last but not least, er waren al 12 mislukte kiekjes afgekeurd, maar nu ben ik een echt fotomodel".


Dat was het dan even. Dit weekend gaan we een poging doen om de pups te bewegen een beetje melk van een bordje te eten, u krijgt foto's.

10 februari 2018

De pups zijn vandaag 21 dagen oud.Alweer een grotere mand.

En toen??

Het eerste hapje, de peuters wisten heel snel hoe het moest, alles is opgegeten er is niet eens een melkzwembad ontstaan.

18 februari 2018.

Onze lievelingen zijn inmiddels 4 weken en een dag oud en........
alweer verhuisd, dit keer niet naar een grotere mand, maar naar een grotere ruimte.

De hele meute kan al goed lopen en waren echt toe aan meer ruimte om te spelen.

Onze keuken wordt dan te klein voor zo'n roedel, dus een andere lokatie, het buitenhuis, waar uiteindelijk alle pups terecht komen, daar kan lekker gespeeld en ravot worden.
Ik ben dan zowat de hele dag bij hun, omdat ik daar altijd aan het werk ben. Hebben de pups niets op tegen, mama trouwens ook niet.

De temperatuur is niet geheel tropisch, zodat er een dubbele warmtelamp boven de mand hangt en als tapijt heerlijk warm stro, koude voeten betekent koude hondjes en dat willen we niet.

De zon schijn wel heel leuk.

Toch even in de middag met de pups in de hand, zodat ze geen
koude voetjes krijgen op de nog wel bevroren straat. Een beetje rondgedragen worden is ook geen enkel probleem.

De eetlust neemt ook per dag toe.


De pups zien mij al aankomen met drie bakjes pap en een onderlegger. 
Dan wordt het puppen  tafellied gezongen.
11 kleine hondjes kunnen groot geluid produceren.
Iedereen weet inmiddels dat het ontbijt of diner geserveerd wordt.
Inmiddels staan er ook drie bakjes met pupkorrels en drie bakjes met water 24 uur per dag beschikbaar.
Daar wordt al regelmatig gebruik van gemaakt.
Mama eet mee, om te voorkomen dat ze de puppen aan de kant zet, staan er hier op meerdere plekjes bakjes om te eten en te drinken.Dat de moederhonden op een bepaald moment besluiten om de pups weg te jagen bij hun voerbak is heel normaal, hoort bij de hondenopvoeding, ma heeft het voor het zeggen, de pups weten dat meteen. Uiteraard houdt de fokker rekening  met dit gedrag en zorgt ervoor dat de pups ruimschoots aan hun trekken kunnen komen, ook als mama in dezelfde ruimte bivakkeert.

Inmiddels is de tweede wormkuur ook alweer verleden tijd. 

Op naar de 5e week

26 februari 2018.

Inmiddels is die 5e week ook alweer een feit. Het blijft prima gaan met de pups, zij verblijven in het buitenverblijf met 2 warmtelampen boven de mand en als  de dames en heren een pup wandelingetje willen maken krijgen ze in de speelruimte alleen de kou zonder wind. Niemand trekt zich daar wat van aan, gezond stel, men eet wel tegen de klippen op, bijna 4 kg pupkorrels per dag en een liter melk met vlees en brinta . Mama Sukke hoort daar ook bij. behalve de melk, die is alleen voor de pups.
Als alles gaat zoals we graag willen is de periode tussen 4 en 6 weken altijd een relatief rustige periode, de pups groeien, horen en zien kunnen ze al, maar deze keer moeten ze even wachten op echt buiten spelen tot de vorst weg is, dat wordt echte te gek, dat kan niet.
Wat wel!! kan is.........Juist, U ziet het al, ....genieten........

Op wat voor schoot maakt niet uit, als ze maar lekker kunnen dromen op een warme schoot.

3 maart 2018,

Daar zijn we weer. ik heb het weer eens een tijdje aangezien maar er is helaas geen mogelijkheid om de pups buiten te fotograferen.
Het is nog steeds erg koud en ik heb heden besloten, dan maar in de keuken tussen de hekjes, ik wil ze nl. allemaal tegelijk op 1 beeld, dat was wat!
De  jongelingen zijn al gewend los in ons huis te lopen en toen ineens weer achter de tralies.
Ik heb er heel wat kiekjes aan besteed, maar echt tevreden ben ik niet, ik heb weleens mooiere foto's gemaakt, de jongelingen waren ook duidelijk niet! tevreden en lieten dat luidkeels weten, een paar dopjes in de oren van fokster was niet verkeerd geweest. Maar.....als het niet kan zoals het moet moet het maar zoals het kan, er was wel een positief punt, alle jongelingen inclusief de dames zijn zindelijk gebleven,knap hoor.

Ik begin met de heren,
Een heleboel plaatjes en nu maar kijken . 
mooier kon ik het deze keer niet maken maar de pups maken het prima, dat is natuurlijk het belangrijkste. De tijd gaat snel, zo lang duurt het niet meer dat de dierenarts langs komt, het streven is in het begin van de volgende week, zodra hij langs is geweest zet ik de uitslag op de weblog. 

Het is hier vreselijk druk met de dieren, degenen die hier geweest zijn hebben kunnen constateren dat hier heel!!!!! veel kan bevriezen en dat er ook heel!!!!!! veel dieren niet vorstvrij gehuisvest zijn, daar maken deze beestjes geen enkel probleem van, lekker eten en drinken en zorgen voor een warme vacht, we hebben nog nooit last gehad dat onze dieren niet tegen de kou kunnen, alleen...........de baasjes sjouwen zich een ongeluk met water en de geyser maak overuren.

Morgen komen de dames langs, de foto's zijn er al maar het sjouwwerk gaat voor.

4 maart 2018

De dames komen langs.


Daar zijn ze dan, het fotograferen ging iets gemakkelijker dan bij de broertjes. De  meisjes zaten wat langer in huis, zodat de meeste stress er al uit was, de jongens wilden maar 1 ding, eruit," dus blijf zo dicht mogelijk bij de baas"
Enfin, U heeft een idee hoe ze gegroeid zijn.
alweer veel kijkplezier.

6 maart 2018

De dierenarts is gisteren op kooiker bezoek geweest en alle!pups hebben groen licht om te gaan verhuizen.
Inmiddels kunnen de warmtebronnen ook uit en kan je meteen aan de pups zien dat ze het heerlijk naar hun zin hebben.

Langzaam maar zeker verhuizen er een aantal pups naar de nieuwe bazen.

15 maart 2018

Nieuwe bazen U kunt inloggen om Uw nieuwe vriendje op uw naam te registreren!!!

Langzaam maar zeker is de puppie tijd voorbij voor moeder en kinderen, maar......wie is nu eigenlijk de vader, nog niets van gezien of gehoord.

Binky, een hele lieve hond voor iedereen, aaien en kroelen is het leukste wat er bestaat, hoe meer kinderen hoe leuker.  

Even kijken of er nog wat leuks in de emmers zit. Voor de mensen die het wellicht nog weten, Binky is een zoon van Demsie, een vreselijk lief hondje, bijna aandoenlijk. Raadsel Pa opgelost, de kinders hebben ! een papa.

wordt vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten